Kuva talvisesta Helsingistä.

Koronavirustartuntoja ja mahdollisia altistuksia ravintola Pataässässä

Ravintola Pataässässä, Kruununhaassa, 30.1. olleilla henkilöillä on todettu myöhemmin koronavirustartuntoja. Paikalla olleet ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle.

Tartunta on todettu tähän mennessä kymmenellä henkilöllä, jotka olivat lauantaina 30. tammikuuta Pataässässä. Alustavien tietojen mukaan kyseessä ei ole helposti tarttuva koronavirusmuunnos.

Kaikkia altistuneita ei ole vielä tavoitettu. Kehotamme kaikkia kyseisenä iltana Pataässässä olleita henkilöitä tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan heti koronavirustestiin, jos tulee vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita.

”On tärkeää, että tuona päivänä Pataässässä olleet ihmiset saavat tiedon mahdollisesta altistumisesta ja hakeutuvat herkästi testiin, jos oireita ilmenee”, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.

”Tiedotimme asiakkaille ja henkilöstölle heti, kun saimme tiedon ensimmäisestä tartunnasta. Asiakkaidemme turvallisuus on meille tärkeää”, Pataässän edustaja, aluepäällikkö Kreeta Kontio kommentoi.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024 (ma - su klo 8 - 18).