Koronavirustartuntoja ja altistumisia Siima Baarissa

Siima Baarissa (Vaasankatu 25 A) 15.–25.5. käyneillä asiakkailla on todettu koronavirustartuntoja. Muut baarin asiakkaat ovat mahdollisesti altistuneet. Tartuntoja on todettu toukokuun aikana seitsemällä baarin asiakkaalla.

Siima Baarissa kyseisinä päivinä aikaansa viettäneitä asiakkaita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan heti koronavirustestiin, jos heille tulee vähäisiäkin tartuntaan viittavia oireita.

Lisäksi pyydämme kaikkia Siima Baarissa 15.–25.5. olleita ottamaan yhteyttä Epidemiologiseen toimintaan, jos heihin ei ole vielä oltu yhteydessä, p.  09 310 51222 (ma–su klo 9–15.30) tai tartuntataudit@hel.fi.

”Toivomme, että Siima Baarin asiakkaat ottavat meihin yhteyttä. Tämä on tärkeätä tartuntaketjujen selvittämiseksi ja katkaisemiseksi”, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi sanoo.

Siima Baarin työntekijät on testattu ja heillä ei ole todettu koronavirustartuntoja.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024 (ma–su klo 8–18).