Länsisataman Länsiterminaali.

Koronaneuvonta ja -testit sujuivat m/s Finlandialla hyvin

Helsinki järjesti maanantaina 28.9. matkustajalaiva m/s Finlandialla koronavirusneuvontaa. Matkaajille oli samalla halutessaan mahdollisuus maksuttomaan koronatestiin. M/s Finlandia oli matkalla Tallinnasta Helsinkiin.

Matkan aikana koronatesti tehtiin 41 matkustajalle. Laivavuorolla matkusti kaikkiaan noin 300 matkustajaa.

”Neuvonta ja testaus sujuivat meille uusissa työskentelyolosuhteissa hyvin. Kiitoksia tästä ansaitsevat sekä asiakkaamme laivalla, että yhteiskumppanimme HUSLAB, Helsingin satama ja Eckerö Line. Jalkauduimme laivalle, jotta tavoittaisimme nykyistä enemmän ihmisiä, jotka kaipaavat neuvoja koronaan liittyvissä asioissa tai ovat oireisia”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kommentoi. 

”Haluamme kokeilla erilaisia tapoja tarjota laivamatkustajille terveysneuvontaa ja testausmahdollisuutta. Tarkoituksena on löytää tehokkaimmat tavat ehkäistä tartuntojen leviämistä matkustusliikenteen myötä niin, että sosiaali- ja terveydenhuollon rajallisia voimavaroja käytetään mahdollisimman viisaasti”, Leena Turpeinen jatkaa.

”Eckerö Linen puolesta olemme tyytyväisiä laivalla tapahtuneeseen terveysneuvontaan ja yhteistyöhön Helsingin sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Matkustusturvallisuus on meille tärkeää ja halumme varmistaa omalta osaltamme, että matkustaminen sujuu ohjeiden ja suositusten mukaisesti”, kertoo Eckerö Linen viestintä- ja markkinointijohtaja Ida Toikka-Everi.

Tällä hetkellä terveysneuvontaa on tarjolla kaupungin matkustajasatamissa Jätkäsaaressa, Katajanokalla ja Vuosaaressa. Neuvontaa satamissa tarjotaan jokaiselle Helsinkiin saapuvalle matkustajalle.

Kuva: Antti Pulkkinen