Koronavirusneuvonta palvelee myös viikonloppuisin

Helsingin koronavirusneuvontapuhelin palvelee lauantaista 15.8. alkaen myös viikonloppuisin. Arkipäivien palveluajat laajenevat maanantaista 17.8. alkaen pidemmälle iltaan.

Puhelinpalvelu on 15.8. alkaen auki joka päivä klo 8-18.

Helpoin ja suositeltavin tapa hakeutua koronatestiin on tehdä koronaoirearvio osoitteessa omaolo.fi. Sieltä pääsee suoraan varaamaan myös testiajan.

Koronavirusneuvonnan puhelinnumero on 09 310 10024. Myös puhelinneuvonnasta soittaja ohjataan tarvittaessa koronatestiin.

Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, soittajaa pyydetään odottamaan seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, palvelee Päivystysapu, p. 116117.

Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, päänsärky, nuha, pahoinvointi ja ripuli sekä maku- ja hajuaistin menetys.

”Laajannamme neuvontapuhelimen palveluaikaa, koska haluamme nopeuttaa helsinkiläisten pääsyä testeihin. Koronatestiin kannattaa hakeutua herkästi, jos oireita ilmenee”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kommentoi.

”Samalla haluamme, että Päivystysapu palvelisi nykyistä paremmin erityisesti kiireellistä hoitoa tarvitsevia asiakkaita”, Lukkarinen jatkaa.