Koronarokotus käynnissä.

Koronarokotuksen kolmas annos 60 vuotta täyttäneille ja sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville

Helsinki aloittaa koronavirusrokotuksen kolmansien annosten antamisen 60 vuotta täyttäneille ja vakavalle koronavirustaudille alttiiden ryhmille (riskiryhmät 1 ja 2) näillä näkymin ensi viikolla (25.10. alkava viikko). Myös laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat saavat kolmannen annoksen.

Kolmas annos voidaan antaa näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Kolmanteen koronarokotukseen pitää jatkossa varata aika. Ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan erikseen.

- 60 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmiin kuuluvien kolmannen annoksen rokotus ajoittuu pidemmälle aikavälille. Ensimmäisenä koronarokotuksen saaneille eli 85 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kuusi kuukautta toisesta rokotuksesta tulee täyteen keskimäärin marraskuussa. 60–64-vuotiaille puolestaan ensi vuoden alussa. Ennen ajanvarausta on hyvä tarkistaa, että toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Myös kausi-influenssarokotukset ovat alkamassa

– Myös kausi-influenssarokotukset ovat alkamassa ja niiden ajanvaraus avataan myös ensi viikolla. Jos haluaa samalla käynnillä kausi-influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen, niin se on mahdollista, kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta. Tällöin ei tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukseen, Turpeinen lisää.

– Rokotuspisteillä on marraskuun alusta vilskettä kun aloitamme kausi-influenssarokotukset. Siksi myös koronarokotuksen kolmannelle annokselle on varattava aika, Turpeinen jatkaa.

Koronarokotuksen ensimmäisen ja toisen annoksen saa edelleen rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Kannelmäestä, Malmilta ja Myllypurosta sekä pop-up-pisteiltä. Jo aiemmin koronarokotuksen kolmatta annosta on tarjottu immuunipuutteisille sekä alle kuuden viikon aikavälillä ensimmäisen ja toisen annoksen saaneille. He voivat edelleen varata koronarokotukseen ajan tai käydä rokotuksessa ilman ajanvarausta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on suositellut, että koronarokotuksen kolmatta annosta tarjotaan myös 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.

Lisätietoja koronarokotuksista: koronarokotus.hel.fi
Lisätietoja influenssarokotuksista: influenssarokotus.hel.fi

Kuva: Virpi Velin