Opiskelija työskentelee tietokoneella.

Koronarokotuksen saa ilman ajanvarausta Helsingin yliopiston keskustakampuksella

Helsinkiläisten on mahdollista saada koronarokotus ilman ajanvarausta pop-up-rokotuspisteeltä Helsingin yliopiston keskustakampuksella 17.9. sekä 20.-22.9. klo 11–15. Rokotukseen ovat tervetulleita kaikki opiskelijat ja kaupunkilaiset.

Rokotuspiste sijaitsee Helsingin yliopiston pääkirjastossa, Kaisa-talon pääovien lähellä.

Pop-up-pisteitä on eri puolilla Helsinkiä, kuten Kampissa, rautatientorilla sekä kauppakeskuksissa. Tiedot kaikista pop-up-rokotuspisteistä löytyvät jatkuvasti päivittyvältä Pop-up-rokotuspisteet –sivulta.

”Tällä hetkellä rokotuskattavuus ensimmäisen rokotteen osalta on 16-19-vuotiailla 76 prosenttia, 20-24-vuotiailla 78 prosenttia ja 25-29-vuotiailla 79 prosenttia, joten vielä on matkaa 80 prosentin rokotekattavuuteen nuorten keskuudessa. Olemme muutama viikko sitten tarjonneet rokotuksia kouluissa ja viime viikoilla toisen asteen oppilaitoksissa. Nyt haluamme tarjota helpon tavan käydä rokotuksessa myös yliopisto-opiskelijoille”, johtava ylilääkäri Timo Carpén toteaa.

”Helsingin yliopiston keskustakampuksella liikkuu paljon opiskelijoita ja toivomme, että ne, jotka eivät vielä ole käyneet rokotuksessa, nyt käyvät”, Carpén jatkaa.

Rokotteen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Pop-up-rokotuspisteiltä saa kummatkin rokoteannokset ilman ajanvarausta. Rokotteen toisia annoksia saa pop-up-pisteillä jonotilanteen mukaan. Annosten rokotusväli on 6-12 viikkoa.

Lisätietoa

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi
Pop-up-rokotuspisteet

Kuva: Pexels

Uutinen on julkaistu 15.9. ja sitä on päivitetty 20.9.