Rokottaja ja rokotettava keskustelevat pöydän äärellä.

Koronarokotukset 1.–5.-luokkalaisille jatkuvat kouluissa

Helsinki jatkaa 1.–5.-luokkalaisten koronarokotuksia kouluissa tällä viikolla (viikko 11). Kouluissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa.

Kouluilla tarjotaan koronarokotteen ensimmäisiä ja toisia annoksia. Rokotusta tarjotaan kaikille 1.5.-luokkalaisille heidän asuinkunnastaan riippumatta.

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta alle 6 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hänelle suositellaan toista rokoteannosta aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua tartunnasta. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Rokotukseen tarvitaan huoltajien lupa

Huoltajat voivat antaa suostumuksensa koronarokotukselle tällä lomakkeella. Suostumuslomake edellytetään ensimmäiselle rokotukselle tulevilta tai muissa rokotuspisteissä tai perhekeskuksissa ensimmäisen rokotuksen saaneilta.​ Oppilaan ei tarvitse tuoda uutta suostumuslomaketta toista rokotusta varten, jos se on kerran jo toimitettu koululle.

Huoltajien suostumukset voivat olla eri lomakkeilla. Jos oppilaalla ei ole molempien huoltajien allekirjoitettua suostumusta, häntä ei voida rokottaa.

Koronarokotuksen voi hakea myös Itäkadun tai Kallion perhekeskuksesta

Jos oppilas ei ole rokotusajankohtana koulussa, hän voi saada rokotuksen ajanvarauksella Itäkadun tai Kallion perhekeskuksesta. Rokotukseen pitää varata aika.

Rokotusajan voi varata helpoiten osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–16).

Lapset rokotetaan mRNA-rokotteella

511-vuotiaiden lasten rokotuksissa käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua BioNTech-Pfizerin Comirnaty 10 mikrog/annos -rokotetta. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoa

Kuva: Virpi Velin

Uutinen on julkaistu 11.3.2022 Sitä on päivitetty 14.3.2022.