Kolme rokottajaa Malmin koronarokotuspisteellä.

Koronarokotukset 1.–5.-luokkalaisille jatkuvat Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteillä 26.4.

Helsinki tarjoaa koronarokotuksia 1.–5.-luokkalaisille (7–11-vuotiaille) 26.4. alkaen Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteillä. Rokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Ajanvaraus kyseiselle ryhmälle aukeaa myöhemmin, ja tiedotamme asiasta erikseen.

Rokotuksia tarjotaan 1.–5.-luokkalaisille rokotuspisteillä tiistaisin klo 15-18. Rokotuspisteiden sijainnit näkyvät osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

1.–5.-luokkalaisille tarjotaan koronarokotteen ensimmäisiä ja toisia annoksia. Toinen annos annetaan 6–12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Rokotusta tarjotaan kaikille ryhmään kuuluville heidän asuinkunnastaan riippumatta.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta.

Rokotus koronan sairastaneille

Lapselle voidaan antaa ensimmäinen rokoteannos 4–6 kuukautta sairastetun koronataudin jälkeen.

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta alle 6 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hänelle suositellaan toista rokoteannosta aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua tartunnasta. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella 

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Lasten rokotuksissa käytetään Pfizerin 10 mikrog/annos -rokotetta. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoja

Kuva: Virpi Velin