Terveydenhoitaja antaa rokotuksen asiakkaalle. Kuvituskuva.

Koronarokotukset alkavat Helsingissä heti kun rokotetta saadaan

Koronarokotusten tarkat aikataulut ovat vielä avoinna. Rokotukset aloitetaan kuitenkin heti kun rokotetta saadaan, jopa jo joulun jälkeen. Tällöin aloitetaan rokottamaan kansallisten linjausten mukaisesti ensimmäisiä ryhmiä, kuten COVID-19 –potilaita hoitavaa terveydenhuollon henkilöstöä.

”Rokotteiden myyntiluvasta saamme tietoa ensi viikolla. Rokotteiden tarkoista määristä ja aikatauluista ei vielä ole tietoa. On liian aikaista arvioida, milloin esimerkiksi perusterveille työikäisille voidaan tarjota rokotteita”, sanoo erikoislääkäri Elina Erra Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta.

”Aloitamme rokottamaan heti, kun saamme rokotetta. Helsinkiläisille rokotetta tarjotaan kansallisten linjausten ja hankintojen mukaisesti”, Erra jatkaa.

Rokotukset tullaan järjestämään joukkorokotuspisteissä. Rokotuksiin varataan aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai soittamalla ajanvarausnumeroon. Näistä kerrotaan erikseen.

”Rokotusta odotetaan jo paljon ja meille tulee jo kyselyjä, milloin rokotteen saa. Tällä hetkellä rokotusaikaa ei voi vielä varata”, Erra kertoo.

THL:n viime viikon kyselyn mukaan 64 prosenttia väestöstä on ottamassa rokotteen. ”Totta kai toivomme, että koronarokotuksia otetaan kattavasti, jotta koronaepidemiasta päästäisiin eroon”, Erra toivoo.

Lisätietoa rokotteista on saatavilla:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Fimea

Sosiaali- ja terveysminsteriö

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokotustilaisuus

THL järjestää kansalaisille avoimen rokotustilaisuuden 21.12. klo 11-12. Verkossa pidettävässä tilaisuudessa THL:n asiantuntijat kertovat koronarokotteista ja rokottamiseen liittyvistä asioista. Asiantuntijoille voi myös lähettää kysymyksiä chatin kautta tilaisuuden aikana.

Lisätietoa avoimesta rokotustilaisuudesta

Kuva: Helsingin kaupungin sosiaali— ja terveystoimi