Piirroskuva ruiskusta.

Koronarokotukset jatkuvat Helsingissä

Helsingissä koronarokotukset ovat jatkuneet viiveettä sitä mukaa kun rokotetta on saatu. Viime viikolla annettiin noin 3 000 rokotusta. Tällä viikolla annetaan noin 4 000 rokotusta. Näistä vajaa tuhat on tehosterokotuksia.

Tällä viikolla rokotetaan edelleen koronatyössä olevaa terveydenhuollon henkilöstöä sekä iäkkäiden hoivapalvelujen henkilöstöä ja asukkaita niin Helsingin omissa kuin yksityisissäkin palveluissa. Kotihoidon ja kotisairaalan henkilöstön rokotukset on myös aloitettu.

Iäkkäiden hoivapalvelujen asukkaat ovat ottaneet rokotukset hyvin vastaan. ”Rokotuskattavauus on hoivapalvelujen asukkailla muodostumassa hyväksi. Yli 95 prosenttia niistä asukkaista, joille rokotetta on tarjottu, ovat ottaneet rokotuksen”, sanoo Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen.

Iäkkäiden rokotukset alkanevat helmikuun alussa

Ikääntyneiden rokotukset alkanevat tämän hetken arvion mukaan helmikuun alussa. Rokotuksia laajennetaan uusin ryhmiin sitä mukaa kun rokotteita saadaan.

Ikääntyneiden rokotusten aloittamisesta tiedotetaan muun muassa lehti-ilmoituksilla ja iäkkäille kotiin lähetettävällä tiedotteella. Tällä hetkellä rokotusaikoja ei voi vielä varata. Koronarokotuksia tullaan antamaan Helsingissä neljässä rokotuspisteessä.

Lisätietoja koronarokotus.hel.fi