Terveydenhoitaja antaa asiakkaalle rokotuksen.

Koronarokotukset jatkuvat Helsingissä hoivapalvelujen asukkaiden rokotuksilla

Koronarokotukset on aloitettu Helsingissä ripeästi. Viime viikon aikana rokotteen sai vajaa tuhat Helsingin kaupungin terveydenhuollon ammattilaista.

Helsingin kaupunki jatkaa rokotuksia tällä viikolla. Terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi rokotetaan neljän seniorikeskuksen asukkaita. Kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan ympärivuorokautisen hoivan asukkaat kuuluvat koronapotilaita hoitavan ja hoivapalvelujen henkilöstön lisäksi ensimmäisinä rokotettaviin. Asianomaisten seniorikeskusten asukkaisiin ja heidän läheisiinsä on oltu yhteydessä rokotusmahdollisuudesta.

Tämän viikon tavoitteena on rokottaa noin 2 000 henkilöä.

”Sitä mukaa kun rokotteita saadaan, niin saman tien ne myös annetaan. Koronatyössä olevien ammattilaisten, hoivan henkilöstön ja asukkaiden sekä muiden kriittiseksi määriteltyjen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset vienevät tämän hetken arvion mukaan tammikuun. Tämän jälkeen aloitetaan ikääntyneiden ja sairautensa vuoksi vakavalle koronan tautimuodoille alttiiden henkilöiden rokotukset”, kertoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

”On todella hienoa, että pystymme jo nyt aloittamaan hoivapalvelujen asukkaiden rokotukset. Vaikka rokotukset ovat alkaneet, niin edelleen noudatamme hoivapalveluissa huolellisia suojaustoimenpiteitä. Valitettavasti vierailurajoituksiinkaan rokotukset eivät vielä vaikuta”, kertoo Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen.

Helsingissä on ympärivuorokautisen hoivapalvelujen asukkaita noin 4 400 henkilöä, joista kaupungin seniorikeskuksissa noin 2 300 asukasta ja ostopalveluissa 2 100 asukasta. Seniorikeskuksia on yhteensä kymmenen.

Kuva: Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi.