Kaksi tyttöä ottavat kuvan koronarokotus-kankaan edessä.

Koronarokotuksia tarjotaan 1.–5.-luokkalaisille heinäkuussa Jätkäsaaren rokotuspisteellä

Helsinki tarjoaa heinäkuussa koronarokotuksia 1.–5.-luokkalaisille (7–11-vuotiaille) Jätkäsaaren rokotuspisteellä. Rokotuksia annetaan tiistaisin klo 10-15.30.

Rokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Nopeimmin ajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin 8-16).

”Kesälomista johtuen keskitämme koululaisten rokotukset heinäkuussa Jätkäsaareen. 9. elokuuta lähtien rokotuksia tarjotaan koululaisille jälleen myös Malmin rokotuspisteellä”, kouluterveydenhuollon ylihoitaja Marianna Niemi-Korhonen toteaa.

1.–5.-luokkalaisille tarjotaan koronarokotteen ensimmäisiä ja toisia annoksia. Toinen annos annetaan 6–12 viikkoa ensimmäisen jälkeen.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jotta rokottaminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, pyydämme huoltajia tulostamaan ja allekirjoittamaan suostumuslomakkeen ennen rokotuspisteelle tuloa. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu lomake.

Rokotus koronan sairastaneille

Lapselle voidaan antaa ensimmäinen rokoteannos 4–6 kuukautta sairastetun koronataudin jälkeen. Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu tartunta alle 6 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hänelle suositellaan toista annosta aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua tartunnasta. Jos ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi ei suojan kannalta tarvitse toista annosta.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella 

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Lasten rokotuksissa käytetään Pfizerin 10 mikrog/annos -rokotetta. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoa

Kuva: Virpi Velin