Keltainen kyltti, joka ohjaa koronarokotukseen.

Helsinkiläiset voivat hakea koronarokotuksen lauantaina ilman ajanvarausta

Helsinkiläiset voivat käydä ensi lauantaina 17.7. koronavirusrokotuksessa ilman ajanvarausta. Rokotuksen ensimmäisen annoksen voi hakea kaikilta Helsingin rokotuspisteiltä klo 9.15-17.00. Kyseessä on kokeilu.

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 6 L3), Malmilla (Stadin ammattiopisto, Vanha Helsingintie 5/Latokartanontie 16), Messukeskuksessa (Pohjoinen sisäänkäynti, Ratapihantie 17) ja Myllypurossa (Metropolia, Myllypurontie 1). Rokotukseen tarvitsee mukaan henkilö- tai Kela-kortin. Tarkemmat ohjeet ovat osoitteessa www.hel.fi/rokotukseen

Tehosterokotuksia annetaan lauantaina normaalisti vain henkilöille, joilla on tehosterokotukseen varattu aika.

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kehottaa kaikkia 16-vuotiaita ja tätä vanhempia sekä 12-15-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia hakemaan rokotuksen, jos he eivät ole vielä rokotusta hakeneet.

– Nyt rokotuspisteessä voi piipahtaa hakemassa rokotuksen vaikka lauantaikävelyn tai -ajelun lomassa ja vaikka porukalla. Kokeilemme tätä nyt ensi lauantaina ja tulosten perusteella saatamme jatkossa tarjota tällaista mahdollisuutta pysyvämminkin, Turpeinen kertoo.

– Pyrimme nyt monin tavoin tekemään rokotuksen ottamisen vaivattomaksi ja saavutettavaksi. Tulemme jatkossa tarjoamaan rokotuksia esimerkiksi pop-up -pisteillä. Pop-up -pisteistä kerromme tarkemmin myöhemmin, Turpeinen jatkaa.

Helsingissä on nyt rokotusaikoja erittäin hyvin tarjolla, joten ajanvarauksenkin kautta rokotuksen saa mille päivälle haluaa.

– Rokotteita on saatu viime aikoina reilusti Helsinkiin ja rokotusaikoja on tarjolla enemmän kuin niitä varataan. Tämän vuoksi pyrimme kaikin keinoin innostamaan helsinkiläisiä ja Helsingissä pidempää asuvia rokotuksiin, Turpeinen kertoo.

Tällä hetkellä 65 prosenttia helsinkiläisistä on saanut koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen. 70-vuotiaista ja tätä vanhemmista rokotuksen on saanut 90 prosenttia tai enemmän. 50-69-vuotiaiden rokotuskattavuus on ensimmäisen rokotuksen osalta 80-90 prosentin välillä, 35-49-vuotiaiden 70-80 prosenttia ja 20-34-vuotiaiden 60-70 prosenttia.

Ensi viikolla koronan sairastaneille lähdössä tekstiviesti koronarokotuksista

Ensi viikon aikana koronan sairastaneet helsinkiläiset, joiden koronataudin oireiden alusta tai taudin toteamisesta on kulunut kaksi kuukautta, saavat tekstiviestin rokotuksista. Tällä hetkellä koronan sairastaneille tarjotaan rokotusta kahden kuukauden kuluttua koronavirustaudin sairastamisesta.

Lisätietoja helsinkiläisten koronarokotuksista: koronarokotus.hel.fi