Mies puhuu ulkona puhelimeen.

Koronarokotushuijauksia Helsingissä

Kaupungin tietoon on tullut yksittäisiä tapauksia, joissa kuntalaisille on laitettu tekstiviesti tai soitettu ja tarjottu aikaa olemattomaan koronavirusrokotukseen.

Koronarokotuksia annetaan Helsingissä pääsääntöisesti vain keskitetyissä rokotuspisteissä. Rokotusajan voi omalla vuorollaan varata vain verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Muita ajanvarauskeinoja ei toistaiseksi ole. Varatusta rokotusajasta saa vahvistuksen tekstiviestillä.

 – Nämä ovat todella harmillisia tapauksia ja olemme olleet näistä yhteydessä poliisiin. Helsinkiläinen ei voi esimerkiksi varata rokotusaikaa tekstiviestin kautta, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

 Rokotuksia annetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

 – Jonon ohi ei ole mahdollista päästä ja rokotukset ovat kaikille helsinkiläisille maksuttomia, Lukkarinen jatkaa.

Jos epäilet saaneesi huijaussoiton, ota yhteyttä poliisiin

 Jos epäilet saaneesi huijaussoiton, huijausviestin, tai sinulle on tarjottu rokotusaikaa muuta kautta, ota yhteyttä poliisiin.

 – Jos rokotuksen tarjoaminen tai ajanvaraus vaikuttaa huijaukselta, siitä kannattaa ilmoittaa poliisille esimerkiksi sähköisellä vinkki-ilmoituksella. Näin tapaukset tulevat poliisin tietoon, poliisin viestinnästä kerrotaan.

 – Rikosilmoitus kannattaa tehdä, jos joku esimerksiksi esiintyy hoitajana, pääsee sisälle kotiin ja anastaa omaisuutta, esimerkiksi rahaa. Hätätilanteissa kannattaa soittaa 112, poliisin viestinnästä muistutetaan

Tietoa helsinkiläisten rokotuksista löytyy kaupungin verkkosivuilta

Kaupunki viestii rokotuksista monessa eri kanavassa. Viestintää kohdennetaan aina kulloinkin rokotettavaan ryhmään kuuluville.

– Esimerkiksi olemme postittaneet 85 vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille helsinkiläisille tiedotteen, jossa kerrotaan tarkempia tietoja rokotuksesta. Postitamme tiedotteen nyt myös rokotusvuoroon tuleville 80–84-vuotiaille, Lukkarinen kertoo.

Asiakaskirjeiden lisäksi rokotuksista kerrotaan myös koronarokotus.hel.fi-sivulla ja kaupungin sosiaalisen median kanavissa. Rokotuksista julkaistaan myös lehti-ilmoituksia.

Koronarokotuksen ajanvarauksen takaisinsoitot tulevat ajanvarausnumerosta 09 310 46300.

Voit jättää poliisille vihjeen osoitteessa www.poliisi.fi/jata-vihje.

Lisätietoa rikosilmoituksen tekemisestä löytyy poliisin verkkosivuilta osoitteesta www.poliisi.fi/tee-rikosilmoitus.

Kuva: Sakari Röyskö