Nainen lukee rokotuspisteellä kirjettä ja hoitaja istuu vieressä.

70–74-vuotiaiden koronarokotustiedotteen jakelu on toistaiseksi keskeytetty

Helsinki aloitti 8.3. alkaneella viikolla kotiin lähetettävän tiedotteen postituksen koronarokotusvuorossa oleville 70–74-vuotiaille. Tiedotteen jakelu on toistaiseksi keskeytetty ilmi tulleen osoitetietovirheen vuoksi. Vastaanottajan nimi- ja osoitetiedot eivät pienessä osassa rokotustiedotteissa ole täsmänneet.

Tiedotteet eivät sisällä henkilökohtaista tietoa, vaan niissä kerrotaan yleisesti koronarokotuksesta, rokotuksen ajanvarauksesta ja rokotuspisteistä. Tiedotteen sisältö on kaikille vastaanottajille sama.

– Olemme tapahtuneesta pahoillamme ja selvitämme parhaillaan osoitetieto-ongelman laajuutta, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

– Selvittelyn vuoksi tiedotteen jakelu viivästyy, mutta se tullaan postittamaan kaikille 70–74-vuotiaille helsinkiläisille, Turpeinen jatkaa.

Osoitetieto-ongelmista huolimatta tiedotteen tiedot ovat oikein ja rokotusvuorossa olevat voivat noudattaa tiedotteessa annettuja ohjeita.

70–74-vuotiaiden rokotusajanvaraus aukesi tiistaina 9.3. He voivat normaalisti varata koronarokotusajan joko verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi tai soittamalla arkisin klo 8–18 numeroon 09 310 46300.

Kotiin jaettava asiakastiedote on luettavissa osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Vastaava asiakastiedote on aiemmin lähetetty 85 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, 80–84-vuotiaille ja 75–79-vuotiaille. Heidän osaltaan tiedote on osoitteiden osalta ollut oikein ja tiedote on saatu jaettua ongelmitta.

Lisätietoa koronarokotuksista löytyy osoitteesta koronarokotus.hel.fi.

Kuva: Helsingin kaupungin sosiaali– ja terveystoimi / Virpi Velin