Tartunnanjäljittäjiä Kallion virastotalossa.

Koronatartuntoja on edelleen paljon - Torjutaan epidemiaa yhdessä

Koronatartuntojen määrä on Helsingissä tällä hetkellä korkealla tasolla ja lievässä nousussa. Koronan torjunnassa auttavat tutut keinot. Toimimalla oikein suojamme itsemme lisäksi myös läheisiämme. Jäljitystä voi nopeuttaa täyttämällä verkkolomakkeen.

Koronarokotukset ovat tehokas suoja

”Suosittelen lämpimästi koronarokotuksia kaikille niille, jotka eivät vielä ole rokotuksia ottaneet. Rokotukset ovat paras keino välttää vakava covid19-sairaus ja vähentää tartuntariskiä”, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kannustaa.

Ajan koronarokotukseen voi varata helposti osoitteesta koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon (09 310 46300 arkisin klo 8–16). Lisätietoa rokotuksista löytyy Helsingin Koronarokotus-sivulta

Maskit, käsidesi ja turvavälit edelleen tarpeellisia

Koronavirukselta voi rokotusten rinnalla edelleen suojautua myös muilla tutuilla keinoilla. Sanna Isosomppi suosittelee noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, käyttämään esimerkiksi käsidesiä.

”Myös maskien käyttö on edelleen hyödyllistä, jos lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.  Suosittelen edelleen noudattamaan mahdollisuuksien mukaan myös turvavälejä”, Isosomppi kertoo. 

”Jos ilmaantuu koronaan viittaavia oireita, kannattaa jäädä kotiin. Näin vältetään myös muiden hengitystieinfektioiden leviämistä.”

Altistunut tai saanut tartunnan? - Verkkolomakkeen täyttö auttaa jäljitystyötä

Jokainen koronalle altistunut tai tartunnan saanut helsinkiläinen saa kaupungin epidemiologisesta toiminnasta tekstiviestillä linkin verkkolomakkeeseen, jossa kysytään tartuntaan liittyviä keskeisiä tietoja. Lomakkeen täyttäminen nopeuttaa oleellisesti jäljitystyötä.

Altistuneisiin ja tartunnan saaneisiin ollaan myöhemmin yhteydessä myös puhelimella.

Koronatestiin pääsee helposti

Koronatestiajan voi varata kätevästi omaolo.fi-palvelussa tai soittamalla koronavirusneuvontaan (p. 09 310 10024, joka päivä klo 8-18). Tarkempia ohjeita testiin hakeutumisesta löytyy Koronavirus testaus Helsingissä -sivulta.

Kiitos helsinkiläisille

Helsinkiläisten ovat hakeutuneet koronarokotuksiin ja -testeihin hyvin. 

”Helsinkiläiset ovat toimineet korona-aikana vastuullisesti. Kiitos kaikille! Jatketaan yhdessä samalla linjalla”, Sanna Isosomppi kiittelee.   

Helsingin koronasivut löytyvät osoitteessa www.hel.fi/koronavirus.