Kaksi huonekasvia ruukussa.

Koronatartuntoja Riistavuoren ja Kontulan seniorikeskuksissa sekä Laakson sairaalassa

Riistavuoren seniorikeskuksen Metsäkoto-ryhmäkodin asukkailla on todettu sunnuntaina 2.1. koronatartuntoja. Koronaan oli aiemmin sairastunut kaksi asukasta, minkä vuoksi kaikki osastolla altistuneet testattiin. Tartunnan saaneita on yhteensä 11. Myös viidellä henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronatartunta.

Metsäkoto on 26-paikkainen ryhmäkoti, joka on erikoistunut geropsykiatristen asukkaiden hoitoon. Asukkailla on psykiatrinen tai keskivaikean muistisairauden diagnoosi tai kumpikin. Ryhmäkoti on tartuntojen takia suljettu, eikä siellä voi vierailla.

Tartunnan saaneiden asukkaiden omaisiin on oltu yhteydessä, ja heille on kerrottu tilanteesta.

Lisäksi Riistavuoren seniorikeskuksen Seljakoti-ryhmäkodissa koronapositiivinen työntekijä on altistanut kahdeksan asukasta koronatartunnalle. Seljakoti on 14-paikkainen ryhmäkoti, jonka asukkaat tarvitsevat huolenpitoa muistisairauden vuoksi.

Kontulan seniorikeskuksen arviointi- ja kuntoutusyksikkö Kantolassa on todettu koronatartunta 12 asiakkaalla. Kantola on 19-paikkainen ryhmäkoti liikunta- ja toimintarajoitteisille helsinkiläisille. Yksikkö on tartuntojen vuoksi suljettu.

Lisäksi koronatartuntoja on todettu Laakson sairaalan osastolla 6 kolmella potilaalla ja alle viidellä henkilökuntaan kuuluvalla.

Kuva: Virpi Velin