Koronatestauksen työntekijä työasussaan.

Koronatestiin pitää hakeutua edelleen herkästi

Helsingissä koronatestiin pääsee helposti ja nopeasti. Jos sinulla on vähäisiäkin koronatartuntaan sopivia oireita, kannattaa hakeutua testiin saman tien.

”Helsinkiläiset hakeutuivat hyvin testeihin syksyn ja alkutalven aikana, tästä isot kiitokset. Testausmäärät ovat kuitenkin joulun ja uudenvuoden aikana laskeneet merkittävästi, vaikka epidemia ei osoita selkeitä laantumisen merkkejä. Tartuntojen osuus testatuista on edelleen korkea", epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.

Helsinkiläisiä testattiin joulukuussa parhaimmillaan yli 3000 henkilöä päivässä (joulua edeltävän 10 päivän keskiarvo on yli 2500 testiä päivässä). Myös yhteydenottojen määrät omaolo.fi-palveluun ja koroneuvontaan olivat samaa suuruusluokkaa. Näistä lukemista on tultu pyhien aikana yli puolella alaspäin.  

”Kannustan helsinkiläisiä hakeutumaan lievissäkin oireissa herkästi koronatestiin. Aktiivisella testaamisella ja tartunnanjäljityksellä saamme tartuntaketjut katkaistua nopeammin. Tämä on ykkösasia kamppailussa koronaa vastaan”, Isosomppi jatkaa.

Koronatestiin pääsee saman päivän aikana omaolo.fi-verkkopalvelussa tai soittamalla Helsingin koronaneuvontaan p. 09 310 10024. Neuvonta palvelee joka päivä kello 8-18. Testauspisteitä on ympäri kaupunkia.

Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa ja vatsatautia. Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys. Koronavirustestiin ohjataan iästä riippumatta kaikki, joilla on koronavirustartunnan oireita.

Kuva: Kimmo Brandt