Työntekijä tietokoneella.

Koronatodistukset kätevästi Kannasta

EU:n koronatodistus otettiin käyttöön 14.7. Helsinkiläiset saavat koronaan liittyvät todistukset sähköisessä muodossa kätevästi valtakunnallisesta Omakanta-palvelusta (kanta.fi). Todistukset voi tallentaa esimerkiksi puhelimeen tai tietokoneelle.

EU:n koronarokotustodistus näkyy Omakannassa, kun olet on saanut koronarokotuksen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos olet saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy.

EU:n testitulostodistuksen saat Omakantaan, kun olet käynyt koronatestissä ja saanut siitä tuloksen. Omakannassa näkyy ensimmäisenä uusin testitulos.

EU:n todistuksen sairastetusta koronavirustaudista saat Omakantaan, kun olet sairastanut koronan ja sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Pikatestin (antigeenitesti) tulos ei kelpaa todistamaan sairastettua koronavirustautia.

EU:n koronatodistuksessa on mukana QR-koodi, jota saatat tarvita matkustaessa, kun ylität valtioiden välisiä rajoja.

Jos todistus ei näy Kanta-palvelussa tai et käytä Kantaa

Osalla rokotetuista, testatuista tai koronan sairastaneista tiedot eivät ole siirtyneet Kanta-palveluun. Tilanne on valitettava.

Todistusten kyselijöitä on tällä hetkellä paljon ja se kuormittaa muuta terveydenhuoltoa. Jos todistus ei ole välttämätön, odotathan rauhassa. Tiedot Kantaan siirtyvät usein viiveellä.

Voit tarvittaessa pyytää kaupungin rokotustodistuksen rokotuspisteeltä. EU-todistuksen puutteet ja virheelliset tiedot korjataan soittamalla koronarokotusajanvaraukseen, p. 09 310 46300. Tieto rokotuksesta siirtyy Omakantaan noin viidessä päivässä.

Testitodistuksen saat Kannan lisäksi myös koronatietoni.fi-sivulta (HUS). Todistuksen negatiivisesta testituloksesta voit pyytää tarvittaessa myös omalta terveysasemalta, esimerkiksi Maisa-palvelun kautta.

Todistuksen sairastetusta koronasta voit pyytää Epidemiologisesta toimminnasta, p. 09 310 51222, tai omalta terveysasemalta. Myös eristyspäätös kelpaa todistukseksi sairastetusta koronasta.

Helsingin kaupunki kirjoittaa todistuksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kelpaako todistus matkalla?

Jokaisella maalla on omat todistusvaatimuksensa matkustajille. Yllä mainitut todistukset eivät sen vuoksi välttämättä kelpaa matkustaessa. Sinun kannattaa tarkistaa kohdemaan vaatimukset matkustamiseen liittyen.

Lisätietoa Kanta-palvelun sivuilla.