Talvinen kuva Helsingistä

Koronavirustartuntoja ja altistuksia TimeOut Sports Bar´issa

TimeOut Sports Bar´issa 30.1. aikaa viettäneillä on todettu koronavirustartuntoja. Tartunnan saaneet ovat mahdollisesti altistaneet ravintolan muita asiakkaita. Kyseessä saattaa olla helpommin tarttuva koronavirusmuunnos.

Tartuntoja on todettu tähän mennessä viidellätoista ravintolassa 30.1. olleella henkilöllä. Alustavien tutkimusten mukaan kyseessä saattaa helposti leviävä koronavirusmuunnos.

Kyseisenä iltana ravintolassa oli tietojemme mukaan noin 30 asiakasta, eikä heitä kaikkia ole vielä tavoitettu. Pyydämmekin kaikkia kyseisessä ravintolassa 30.1. ravintolassa olleita ottamaan yhteyttä Epidemiologiseen toimintaan, jos heihin ei ole vielä oltu yhteydessä, p.  09 310 5122 (ma - su klo 9 - 15.30) tai tartuntataudit@hel.fi

Lisäksi pyydämme 31.1. - 6.2. ravintolassa olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan välittömästi koronavirustestiin, jos lieviäkin oireita ilmenee.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsingin epidemiologisen toiminnan asiantuntijat ovat tehneet yhteistyötä tilanteen selvittämisessä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

”Tilanteessa olisi tärkeätä saada kaikki asiakkaat nopeasti tavoitettua, koska tartuntariski kyseisenä iltana ravintolassa olleilla asiakkailla on merkittävä”, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo. 

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024 (ma - su klo 8 - 18).

Kuvalähde: Lauri Mannermaa