Koskelan sairaala-alueen rakennuksia ja puistotie.

Koskelan seniorikeskuksessa on todettu viisi koronavirustartuntaa

Koskelan seniorikeskuksen viidellä asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saaneet ovat samasta ryhmäkodista. Ensimmäinen tartunta todettiin lauantaina 5.12.

Kaikilta yksikön 17 asukkaalta otettiin heti ensimmäisen tartunnan toteamisen jälkeen koronavirustesti. Testauksessa löytyi neljä tartuntaa. Myös kaikilta yksikön työntekijöiltä otetaan koronavirustesti.

– Epidemiologinen yksikkö järjesti asukkaiden testauksen todella nopeasti. Nyt teemme kaikkemme, että koronavirus ei pääse leviämään seniorikeskuksessa, palvelualueen johtaja Helena Venetvaara kertoo.

– Selvitämme tartunnan lähdettä parhaillaan, mutta emme osaa sanoa sitä varmuudella, Sanna Isosomppi, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri kertoo.

Kaikkia kyseisen ryhmäkodin asukkaita hoidetaan varotoimenpiteenä karanteeniin omaisissa oloissa. Asukkaita hoidetaan mahdollisuuksien mukaan omissa huoneissa ja hoitajat noudattavat pisara- ja kosketusvarotoimia. Ryhmäkodin asukkaiden omaisille on kerrottu tilanteesta.

Vierailut kyseisessä ryhmäkodissa eivät toistaiseksi ole mahdollisia. Omaiset voivat kuitenkin olla yhteydessä läheisiinsä esimerkiksi puhelimitse.

Kuva: Seppo Laakso