Koskelan sairaala-alueen rakennus.

Koskelan seniorikeskuksessa on todettu koronavirustartuntoja

Koskelan seniorikeskuksen yhdeksällä asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saaneet ovat samasta ryhmäkodista. Ensimmäiset neljä tartuntaa todettiin tiistaina 12.1.

Kaikilta yksikön asukkailta otettiin heti ensimmäisten tartuntojen toteamisen jälkeen koronavirustesti. Joukko- ja lisätestauksissa löytyi viisi tartuntaa. Myös kaikilta yksikön työntekijöiltä otetaan koronavirustesti.

– Epidemiologinen yksikkö järjesti asukkaiden testauksen nopeasti. Nyt teemme kaikkemme, että koronavirus ei pääse leviämään seniorikeskuksessa, palvelualueen johtaja Helena Venetvaara kertoo.

Kaikkia kyseisen ryhmäkodin asukkaita hoidetaan varotoimenpiteenä karanteeniin omaisissa oloissa ja hoitajat noudattavat pisara- ja kosketusvarotoimia. Ryhmäkodin asukkaiden omaisille on kerrottu tilanteesta.

Vierailut kyseisessä ryhmäkodissa eivät toistaiseksi ole mahdollisia. Omaisten toivotaan olevan yhteydessä läheisiinsä esimerkiksi puhelimitse.

– Vaikka asukkaiden koronarokotukset on jo aloitettu, haluamme muistuttaa kaikkia vierailijoita siitä, että vierailuohjeiden noudattaminen on edelleen todella tärkeää. On meidän kaikkien vastuulla huolehtia siitä, että vierailut ovat kaikille turvallisia, Venetvaara muistuttaa.