Rokottaja ja rokotettava henkilö keskustelevat rokotuksesta.

Kouluilla rokotettiin yli 11 000 lasta ja nuorta

Helsingissä yli 11 000 12–15-vuotiasta lasta ja nuorta saivat koronarokotteen kouluilla elokuussa, syyskuussa ja lokakuussa. Jatkossa 12–15-vuotiaat voivat hakea koronarokotteen rokotuspisteiltä.

12–15-vuotiaiden rokotekattavuus Helsingissä on nyt 76 prosenttia ensimmäisen rokoteannoksen osalta. Rokotusta tarjottiin kouluilla kaikille 12–15-vuotiaille asuinkunnasta riippumatta.

12–15-vuotiaat voivat jatkossa mennä rokotukseen rokotuspisteille ilman ajanvarausta. Rokotusajan voi myös varata osoitteessa  koronarokotusaika.fi tai soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8–16). Myös huoltaja voi varata ajan alaikäiselle.

Tiedot kaikista rokotuspisteistä ja pop-up-rokotuspisteistä löytyvät osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

”Lapset ja nuoret ovat käyneet ahkerasti rokotuksissa kouluilla, ja olemme saaneet hyvää palautetta järjestelyistä. Vielä on kuitenkin parannettavaa rokotekattavuuden osalta. Jos ei ehtinyt käydä rokotuksessa koululla, voi hakea rokotteen Helsingin rokotuspisteiltä. Rokottamalla voidaan suojata nuoria ja heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta. Rokotteen suoja varmistaa myös sen, että nuoret voivat jatkaa opiskelua lähiopetuksessa ja osallistua heille tärkeisiin tapahtumiin”, johtava ylilääkäri Timo Carpèn toteaa.

”Koronarokote on mahdollista saada kun on täyttänyt 12 vuotta. Eli myös he, jotka kouluilla rokottamisen jälkeen täyttävät 12 vuotta, voivat tulla hakemaan rokotuksen rokotuspisteiltä”, Carpèn lisää.

Lasten ja nuorten rokotuksissa käytetään Pfizerin tai Modernan rokotteita. THL:n linjauksen myötä alle 30-vuotiaat miehet ja pojat saavat Pfizerin rokotteen. Mikäli alle 30-vuotias mies on saanut ensimmäisen rokoteannoksen Modernan rokotteella, hän saa toisen rokoteannoksen Pfizerin rokotteella. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla.

12–15-vuotias voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suostumus tehdään  tällä lomakkeella.

Lisätietoja
Lasten ja nuorten koronarokotukset – koronarokotus.hel.fi
THL - Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Kuva: Virpi Velin