Kruununhaan koronanäytteenotto palvelee 13.8. alkaen

HUOM! Tämä uutinen sisältää vanhentuneita tietoja esimerkiksi Kruununhaan näytteenottopisteen aukioloaikojen osalta. 
Katso Koronavirustestaus Helsingissä 
** 

Kruununhaan koronanäytteenottopiste aloittaa toimintansa torstaina 13.8. osoitteessa Vironkatu 2. Näytteenotto on auki ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 8-16.

Näytteenottoon kuljetaan porttikongin läpi sisäpihalle, sillä on oma sisäänkäyntinsä 0-kerroksessa. Näytteenotossa ei ole muita terveysasemapalveluja.  

Koronanäytteenottoon tullaan lähetteellä

Asiakkaat voivat varata ajan koronanäytteenottoon itse tekemällä verkossa koronavirusoirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.

Asiakkaat voivat hakeutua näytteenottoon myös soittamalla koronavirusneuvontaan, joka on auki joka paivä 8-18 p. 09 310 10024.

Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, palvelee sinua Päivystysapu, p. 116 117.

Hätätilanteessa soita 112.

Koronatestiin kannattaa hakeutua herkästi, jos oireita ilmenee. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, päänsärky, nuha, pahoinvointi ja ripuli sekä maku- ja hajuaistin menetys.

Toimi näin, kun tulet testiin

  • Saavu testiin ajoissa. Vartija päästää sinut sisään näytteenottoon.
  • Jos tulet testiin julkisilla liikennevälineillä, esimerkiksi metrolla, huolehdi matkalla hyvästä käsihygieniasta.
  • Huolehdi, että yskit ja aivastat kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan, älä käsiisi, varmista yli kahden metrin etäisyys kanssa matkustajiin.
  • Suojaa hengitystiet esimerkiksi huivilla, kangasmaskilla tai kirurgisella suu-nenäsuojaimella.

Helsinki lisää koronanäytteenottokapasiteettia

Koronaneuvonnan ja -testien kysyntä on kasvanut kesän aikana. Helsinki vastaa tähän lisäämällä näytteenottokapasiteettia. Riittävä testaus on tärkeätä altistuneiden ja tartunnan saaneiden löytämisessä ja epidemian leviämisen ehkäisyssä.

Kaupungin omia koronanäytteenottoja on tällä hetkellä Kruununhaan lisäksi Itäkeskuksessa, Kannelmäessä, Laaksossa ja Malmilla. Lähiaikoina aukeaa näytteenotto myös Jätkäsaareen. Näytteenotosta ja näytteiden tutkimisesta vastaa HUSLAB. HUSilla on lisäksi Helsingissä näytteenottopiste Meilahdessa ja Uuden lastensairaalan edustalla.

Lisää aiheesta:

Itäkeskuksen koronanäytteenottopiste muuttaa Tallinnanaukiolle

Kaupungin koronasivut

Uutista päivitetty:
Aukioloaikojen muutokset päivitetty 24.8.
Uutiseen on lisätty tieto, että uutisen tiedot ovat osin vanhentuneita (7.6.2021).