Punatiilinen rakennus ja puita.

Kustaankartanon seniorikeskuksessa korona-altistuksia – suojaustoimenpiteet toimivat hyvin

Kustaankartanon seniorikeskuksen yhdellä asukkaalla todettiin koronavirustartunta 13.9. Epidemiologisen toiminnan arvion mukaan 19 asukasta ja kaksi työntekijää on saattanut altistua tartunnalle. Kaikki osaston asukkaat ja työntekijät on testattu.

Asukkailta ei testauksessa löytynyt uusia tartuntoja. Yhdellä työntekijällä sen sijaan todettiin koronavirustartunta. Tartunnan epäillään olevan peräisin sairastuneelta asukkaalta.

– Selvityksemme mukaan asukkaan tartunta ei ole peräsin henkilökunnasta, vaan se on todennäköisesti tapahtunut vierailun yhteydessä. On todella tärkeää, että me kaikki jaksamme noudattaa huolellisesti suojautumisohjeita vieraillessamme ikääntyneiden luona, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.

Osaston asukkaat on määrätty varotoimenpiteenä kahdeksi viikoksi karanteeniin. Heitä hoidetaan mahdollisuuksien mukaan omissa huoneissa ja hoitajat noudattavat pisara- ja kosketusvarotoimia.

Vierailut kyseisellä osastolla on toistaiseksi kielletty. Omaiset voivat kuitenkin olla yhteydessä läheisiinsä esimerkiksi videopuheluin.

Suojaustoimenpiteet ovat toimineet hyvin

Työntekijät ovat noudattaneet tarkasti suojautumisohjeita.

 – Altistumisista huolimatta tehdyissä koronavirusseulonnoissa ei tullut esille uusia asukkaiden tartuntoja. Tämä osoittaa, että suojaustoimenpiteemme ovat toimivia, Isosomppi toteaa.


 Kuva: Hanna Hänninen