Hoitaja kävelee kohti sairaalan ulko-ovea.

Laakson sairaalan osastolla on todettu koronavirustartuntoja

Laakson sairaalan osastolla 4 on todettu koronavirustartuntoja. Neljä potilasta on saanut tartunnan. Ensimmäinen tartunta todettiin 23.2.

Kaikilta osaston potilailta on otettu koronavirustesti. Myös kaikki osaston työntekijät testataan.

– Meillä ei ole täyttä varmuutta siitä, mistä tartunnat ovat peräisin. Epidemiologinen yksikkö selvittää tartunnan lähdettä. Alustavien laboratoriotulosten perusteella kyseessä ei ole virusmuunnos, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

Varotoimenpiteenä kyseinen osasto on eristetty ja potilaat hoidetaan heidän omissa huoneissaan. Hoitajat käyttävät kaikissa hoitotilanteissa täyttä koronasuojavarustusta. Osastolle ei tällä hetkellä oteta uusia potilaita.

Tartunnan saaneiden potilaiden omaisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

– Vierailut kyseisellä osastolla on toistaiseksi kielletty. Omaiset voivat kuitenkin olla yhteydessä potilaisiin esimerkiksi puhelimitse. Omaisen vointia voi tiedustella myös hoitajilta, Pikkarainen kertoo.

Laakson sairaalassa on akuuttigeriatrian, traumakuntoutuksen, aivoverenkiertohäiriöpotilaiden jatkokuntoutuksen ja infektiohoidon osastoja. Lisäksi Laaksoon on keskitetty sairaalahoitoa vaativien koronaviruspotilaiden hoito. Laaksossa on yhteensä 302 potilaspaikkaa. Sairaala-alueella on myös Laakson koronaterveysasema, päihde- ja psykiatrian palveluja sekä HUS-kuvantamisen yksikkö.

Kuva: Marja Väänänen