Ambulanssi Laakson sairaalarakennuksen edessä.

Laakson sairaalan osastolla on todettu koronavirustartuntoja

Laakson sairaalan osastolla 9 on todettu koronavirustartuntoja. Kolme potilasta ja neljä työntekijää on saanut tartunnan. Ensimmäinen potilaan tartunta todettiin 18.12. Osastolla hoidetaan haavapotilaita.

Kaikilta osaston potilailta on otettu koronavirustesti. Myös kaikki osaston työntekijät testataan.

– Epidemiologinen yksikkö järjesti nopeasti potilaiden testauksen. Nyt huolehdimme, että tartunnat eivät pääse leviämään, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

Varotoimenpiteenä kyseinen osasto on eristetty ja potilaat hoidetaan heidän omissa huoneissaan. Hoitajat käyttävät kaikissa hoitotilanteissa täyttä koronasuojavarustusta. Osastolle ei tällä hetkellä oteta uusia potilaita.

Tartunnan saaneiden potilaiden omaisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

– Vierailut sairaalassa on ylipäätään tällä hetkellä pääosin kielletty. Omaiset eivät siis voi vierailla osastolla, mutta he voivat olla yhteydessä potilaisiin esimerkiksi puhelimitse. Omaisen vointia voi tiedustella myös osaston hoitajilta, Pikkarainen kertoo.

Epidemiologinen yksikkö selvittää parhaillaan tartunnan lähdettä.

Vierailut Helsingin sairaaloissa on pääsääntöisesti kielletty 10.1.2021 saakka. Lisätietoa vierailurajoituksista voi lukea kaupungin verkkosivuilta.

Laakson sairaalassa on akuuttigeriatrian, traumakuntoutuksen, aivoverenkiertohäiriöpotilaiden jatkokuntoutuksen ja infektiohoidon osastoja. Lisäksi Laaksoon on keskitetty sairaalahoitoa vaativien koronaviruspotilaiden hoito. Laaksossa on yhteensä 302 potilaspaikkaa. Sairaala-alueella on myös Laakson koronaterveysasema, apuvälinelainaamo, geriatrian poliklinikka, päihde- ja psykiatrian palveluja sekä HUS-kuvantamisen yksikkö.

Kuva: Marja Väänänen