Hoitaja kävelee Laakson sairaalan pihalla.

Laakson sairaalan osastolla koronavirustartuntoja

Laakson sairaalan osastolla 10 on todettu koronavirustartuntoja. Kuusi potilasta on saanut tartunnan. Ensimmäinen tartunta todettiin 25.11.

Kaikilta osaston potilailta on otettu koronavirustesti. Myös kaikki osaston työntekijät testataan.

Varotoimenpiteenä osasto on eristetty ja potilaat hoidetaan heidän omissa huoneissaan. Hoitajat käyttävät kaikissa hoitotilanteissa täyttä koronasuojavarustusta. Osastolle ei tällä hetkellä oteta uusia potilaita.

– Suhtaudumme tilanteeseen vakavasti. Suojautumisohjeita olemme koko ajan noudattaneet tarkasti, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

Tartunnan saaneiden potilaiden omaisiin on jo oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta. Omaiset eivät voi toistaiseksi vierailla osastolla.

– Selvitämme parhaillaan tartunnan lähdettä, mutta meillä ei vielä ole siitä tietoa, Pikkarainen jatkaa.


Laakson sairaalassa on akuuttigeriatrian, traumakuntoutuksen, aivoverenkiertohäiriöpotilaiden jatkokuntoutuksen ja infektiohoidon osastoja. Lisäksi Laaksoon on keskitetty sairaalahoitoa vaativien koronaviruspotilaiden hoito.

Laaksossa on yhteensä 302 potilaspaikkaa. Sairaala-alueella on myös Laakson koronaterveysasema, apuvälinelainaamo, geriatrian poliklinikka, päihde- ja psykiatrian palveluja sekä HUS-kuvantamisen yksikkö.

Kuva: Marja Väänänen