Länsisatama ja kävelijöitä.

Laivamatkustajille tarjottiin laajasti koronatestiä Länsisatamassa

Länsisatamassa tarjottiin Virosta saapuville laivamatkustajille tehostetusti vapaaehtoista koronavirustestiä 30.9. Testausta tarjottiin kaikille jalkaisin matkustaneille seulonnan omaisesti.

Matkustajia oli yhteensä 141. Koronatestiin hakeutui 23 matkustajaa. Matkustajia ohjattiin testiin muun muassa laivojen kuulutuksilla. Testiä tarjottiin Eckerö Linen m/s Finlandialla ja Tallinkin Megastarilla saapuneille matkustajille. Helsingin kaupunki tarjosi terveysneuvontaa ja HUSLAB vastasi näytteenotosta.

”Laajennettuun terveysneuvontaan ja näytteenottoon suhtauduttiin hyvin. Hyödynnämme saatuja kokemuksia, kun arvioimme ja suuntaamme koronaterveysneuvontaa ja näytteenottoa satamissa”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Tällä hetkellä terveysneuvontaa on tarjolla kaupungin matkustajasatamissa Jätkäsaaressa, Katajanokalla ja Vuosaaressa. Terveysneuvontapisteiden toimintamalli on valmisteltu yhteistyössä muun muassa Helsingin Sataman, varustamojen, Rajavartiolaitoksen, Tullin, HUSin, STM:n ja THL:n kanssa.

Kuva: Antti Pulkkinen