Nainen jolla on hiuksissa palmikko.

Lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa annettiin lähes 4 700 koronarokotusta paikan päällä

Helsingissä on annettu vajaa 4 700 koronarokotusta paikan päällä toisen asteen oppilaitoksissa. Toinen rokotuskierros päättyi viime viikon lopulla. Rokotuksia tarjottiin oppilaitoksissa kaikille opiskelijoille asuinkunnasta riippumatta.

Jatkossa toisen asteen opiskelijat kuten muutkin nuoret ja helsinkiläiset voivat hakea koronarokotuksen rokotuspisteiltä.

16–19-vuotiaiden rokotuskattavuus on Helsingissä nyt ensimmäisen annoksen osalta 81 prosenttia ja toisen annoksen osalta 71 prosenttia. Helsingissä on annettu yhteensä hieman yli 36 000 koronarokotusta 16–19-vuotiaille helsinkiläisille ja myös muissa kunnissa asuville.

”Rokotukset sujuivat paikan päällä hyvin, mistä kiitos opiskelijoille, rokotushenkilöstölle ja oppilaitosten henkilöstölle. Nuoret ovat käyneet myös itse hyvin aktiivisesti rokotuspisteillä hakemassa rokotuksia. Viime aikoina koronapassin käyttöönotto näyttää lisänneen nuorten rokotushalukkuutta”, johtava ylilääkäri Timo Carpén sanoo.

”Oppilaitoksissa tarjottu rokotusmahdollisuus on helpottanut rokotuksen ottamista. Varmasti rokotusta epäröivätkin ovat saaneet tukea rokotuspäätökselleen, kun olemme vieneet rokotuksia paikan päälle. Tietysti rokotusten tarjonta oppilaitoksissa näkyy opiskelijaterveydenhuollon muissa palveluissa katveena, esimerkiksi terveydenhoitajien vastaanotolle joutuu jonottamaan normaalia pidempään”, osastonhoitaja Anne Röppänen sanoo.

Helsingissä koronarokotuksen saa Jätkäsaaren, Kannelmäen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteiltä ja pop-up-pisteiltä. Ensimmäisen ja toisen rokotusannoksen hakemiseen ei tarvitse varata aikaa. Rokotusajan voi myös varata osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8–16). Myös huoltaja voi varata ajan alaikäiselle.

Tiedot kaikista rokotuspisteistä ja pop-up-rokotuspisteistä löytyvät osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki