Kuumemittari ja käytettyjä nenäliinoja.

Mahdollinen joukkoaltistuminen helsinkiläisessä pubissa

Usealla Old Irish Pubissa Helsingissä 9.9., 11.9., 12.9. ja 15.9. aikaa viettäneillä henkilöillä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Tartunnan saaneiden lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. 

Edellä mainittuina päivinä ja iltoina Pubissa aikaa viettäneitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan 29.9.2020 asti. Heidän tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi, jos ilmenee lieviäkin oireita.

Testitulosta tulee odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa 29.9. asti ellei oireiden ilmaantuessa ohjeisteta toisin. Muistutamme, että kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä varmuudella pitämään riittävinä.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirus-oirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta, p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8 - 18).

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä tiiviistä yhteistyöstä Helsingin kaupungin kanssa ja haluan korostaa, että me noudatamme kaikkia koronarajoituksia ja olemme ottaneet käyttöön lisäksi omia varotoimia. Teemme kaikkemme, että pystymme varmistamaan asiakkaiden turvallisuuden”, kertoo Old Irish Pubin toimitusjohtaja Peder Blak.

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesssa koronavilkku.fi. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

Lisätietoa koronaviruksesta

Kuva: pexels.com

Uutista on päivitetty 25.9. koskien päivämäärää, johon asti pubin vierailijoita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.