Kesäkukkia.

Helsingissä mahdollinen joukkoaltistuminen koronalle 11.8.

Linnanmäen Huvipuistossa vieraili 11.8.2020 noin kello 13-18 seurue, jonka jäsenillä todettiin myöhemmin koronavirustartuntoja. He ovat mahdollisesti altistaneet muita Linnanmäen vieraita. Tiedossa olevat lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Tartunnat eivät ole tapahtuneet Linnanmäellä. Linnanmäellä samaan aikaan vierailleilla tartuntariski on hyvin pieni, mutta samaan aikaan vierailleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti ja hakeutumaan testiin, jos koronavirukselle tyypillisiä oireita ilmenee.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys.

Tee tarvittaessa oirearvio tai soita koronavirusneuvontaan 

Helsinkiläiset, yli 16-vuotiaat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin.

Helsinkiläiset voivat varata ajan koronavirustestiin myös soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Jos koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, voit soittaa koronavirusneuvontaan seuraavana aamuna. Kiireellissä tapauksissa Päivystysapu p. 116 117 palvelee ympäri vuorokauden.

Muiden kuntien asukkaiden tulee ottaa yhteyttä oman alueen terveydenhuoltoon, jos koronavirusoireita ilmenee.

Lisää tietoa koronaviruksesta on osoitteissa www.thl.fi ja www.hel.fi/koronavirus.

Kuva: Yiping Feng ja Ling Ouyang / Helsinki Marketing