Käsidesipullo ja kasvomaski.

Mahdollinen joukkoaltistuminen River Church Helsingin tilaisuudessa

River Church Helsingin tilaisuuteen 29.11. klo 13–15 osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Kaikkia mahdollisia altistuneita henkilöitä ei ole vielä tavoitettu.

Edellä mainittuun tilaisuuteen osallistuneita pyydetään tarkkailemaan vointiaan tarkasti 13.12. asti. Heidän tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi, jos ilmenee lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita.

Tilaisuuteen osallistuneita helsinkiläisiä pyydetään ottamaan yhteyttä Epidemiologiseen toimintaan sähköpostilla tartuntataudit@hel.fi tai puhelimitse 09 310 5122 (ma–su klo 9–15.30).

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta, p. 09 310 10024 (ma–su klo 8–18).

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin.

Koronavirustestin tulosta tulee odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja, erityisesti iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa. Muistutamme, että kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä varmuudella pitämään riittävinä.

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesssa koronavilkku.fi. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.