Malmin uusi drive-in koronanäytteenottopiste aloittaa 30.9.

Uusi drive-in näytteenottopiste aloittaa keskiviikkona 30.9. Malmin entisen lentoaseman aukiolla. Näytteenotto on auki joka päivä klo 8-16.  

Malmin uutena koronatestauspisteenä toimii noin 300 neliön kokoinen telttarakennelma, johon sijoittuu 2-kaistainen drive-in. Auton lisäksi asemalle voi kuitenkin saapua myös kävellen ja pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä.

Näytteenottopiste on avoinna toistaiseksi ja sen tiloja voidaan tarpeen vaatiessa laajentaa. Teltta toimii kaikissa sääolosuhteissa myös talvella ja näytteenottopaikat on lämmitetty.

Koronanäytteenottoon tullaan lähetteellä

Aikuiset (yli 16-vuotiaat ja vanhemmat) voivat varata ajan koronanäytteenottoon tekemällä verkossa koronavirusoirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.

Koronatestiajan kaikenikäisille voi varata myös soittamalla koronavirusneuvontaan, joka on auki joka päivä klo 8-18, p. 09 310 10024.

Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, palvelee sinua päivystysapu, p. 116 117.

Koronatestiin kannattaa hakeutua herkästi, jos oireita ilmenee. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, päänsärky, nuha, pahoinvointi ja ripuli sekä maku- ja hajuaistin menetys.

Toimi näin, kun tulet testiin

  • Saavu testiin ajoissa. Vartija ohjaa lentokentän portilla autoilijan, jalankulkijan ja pyörällä tulevan näytteenottoalueelle asiakkaalle varattuun paikkaan.
  • Käytä maskia matkalla testiin ja sieltä pois.
  • Huolehdi matkalla hyvästä käsihygieniasta.
  • Huolehdi, että yskit ja aivastat kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan, älä käsiisi.
  • Pidä kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin.

Jos saavut testiin omalla autolla, ajoreitti on Tattariharjuntien kautta. Tulethan varatulle ajallesi. Etuajassa paikalle tulleet voivat odottaa omaa näytteenottoaikaa läheisellä parkkipaikalla.  

Tattariharjuntiellä pysähtyvät bussilinjat 69 ja 77 (bussipysäkki Malmin lentokenttä). Bussipysäkiltä on noin 500 metrin kävelymatka näytteenottopisteelle Malmin lentoaseman aukiolle.

Testiin pääsee nopeasti

Tällä hetkellä (29.9.2020 tilanne) asiakas pääsee Helsingissä koronatestiin samana tai seuraavana päivänä. Testitulos valmistuu 1-2 päivässä.    

Kaupungin omia koronanäytteenottoja on tällä hetkellä Kruununhaassa, Jätkäsaaressa, Itäkeskuksessa ja Kannelmäessä.

Lisäksi HUSilla on Helsingissä näytteenottopiste Meilahdessa ja Uuden lastensairaalan edustalla. Helsingin asiakkaita testataan myös yksityisen yhteistyökumppanin toimipisteissä Messukeskuksessa ja Itäkeskuksessa.

www.hel.fi/koronavirus