Uusi keskus kiinnostaa asukkaita – Vilkasta keskustelussa Kontulassa

Kontulassa Luupissa 12.10 pidetty asukastilaisuus keräsi mukavasti alueen sosiaali- ja terveyspalveluista kiinnostuneita yhteen. Teemana oli tuleva Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskus, joka aukeaa arviolta touko- tai kesäkuussa 2020.

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskus tulee toimimaan nykyisissä Myllypuron ja Kontulan terveysaseman tiloissa. Samalla Kivikon terveysaseman toiminta siirtyy Kontulaan.

Apulaispormestari Sanna Vesikansa kertoi, että uudistuksella tavoitellaan parempia palveluja. Uuden keskuksen halutaan tuottavan palveluja aiempaa tarkoituksenmukaisemmin ja asiakaslähtöisemmin.

”Helsingissä on huomattu, että hoitotulokset ovat usein parempia, kun palveluja on koottu yhteen asiakkaille mahdollisimman helpoiksi ja vaivattomiksi kokonaisuuksiksi”, Sanna Vesikansa sanoi.

Muutos palvelee erityisesti asiakkaita, jotka tarvitsevat useampaa kuin yhtä palvelua. Uusi ajattelutapa haastaa sote-ammattilaiset kehittämään työtään asiakkaan parhaaksi yli ammattirajojen. 

”Tulevan keskuksen tilojen käytön suunnittelu on loppusuoralla. Kevään aikana teemme Kontulan ja Myllypuron rakennuksissa muutostöitä”, projektipäällikkö Lars Rosengren kertoi.

”Heti kun tiedämme uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen tarkemman aukeamisajankohdan, kerromme siitä asiakkaillemme”, Rosengren jatkoi.  


Tuleva terveys-ja hyvinvointikeskus tarjoaa laajan paletin yhteen sovitettuja sote-palveluja. Myllypurosta ja Kontulasta saa esimerkiksi terveysasemapalveluja, hammashoitoa, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja, ikääntyneiden palveluneuvontaa ja vammaisten palveluja.

Haluatko osallistua, kaipaatko lisää tietoa? 

Nykyiset asiakkaat ja alueen asukkaat laajemminkin halutaan pitää aktiivisesti mukana terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelussa. Järjestämme asukastilaisuuksia ja -kävelyjä sekä työpajoja. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla sote.asukasosallisuusmyllypuro@hel.fi. Tule mukaan!

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskukseen löydät internetistä osoitteesta www.hel.fi/terveysasemat.

Voit antaa palautetta Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskukseen liittyen osoitteessa www.hel.fi/palaute.


"Kiitokset Kontulan 12.11. tilaisuuteen osallistuneille!" Kuvassa apulaispormestari Sanna Vesikansa, vastaava hammaslääkäri Elina Vihma, osastonhoitaja Tuulia Vaittinen ja projektipäällikkö Lars Rosengren