Henkilö saa koronarokotteen.

Myös koronarokotteen toisen annoksen saa nyt Helsingin rokotuspisteiltä ilman ajanvarausta

Keskiviikosta 8.9. lähtien saa sekä koronarokotteen ensimmäisen että toisen annoksen ilman ajanvarausta Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa.

Myös pop-up-rokotuspisteiltä saa jatkossa kummatkin rokoteannokset ilman ajanvarausta. Rokotteen toisia annoksia saa pop-up-pisteillä jonotilanteen mukaan.

Pop-up-pisteitä on eri puolilla Helsinkiä, muun muassa Kampin, Triplan ja Hertsin ostoskeskuksissa. Tiedot pop-up-pisteistä löytyvät jatkuvasti päivittyvältä Pop-up-rokotuspisteet –sivulta.

”Toivomme, että tämä varmistaisi sen, että ihmiset hakisivat toisen annoksen ajallaan ja mahdollisimman kattavasti. Tehosteannosten osalta kannattaa käyttää ensisijaisesti rokotuspisteitä Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Koronarokotteen toisen annoksen saa aikaisintaan 6 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

”Nyt kun toisen rokoteannoksen saa jo 6 viikkoa ensimmäisen jälkeen sekä ilman ajanvarausta, meillä on mahdollisuus saavuttaa toivottu 80 prosentin rokotuskattavuus jo syyskuun aikana. Toinen rokoteannos on tärkeä, sillä sen myötä suojateho vakavaa tautia vastaan nousee erinomaiseksi”, Lukkarinen jatkaa.   

Rokotteen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Lisätietoa

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Koronarokotusten rokotuspisteet ja pop-up-rokotuspisteet

Kuva: Virpi Velin