Muutoksia vuodenvaihteessa huumeiden käyttäjien terveys- ja sosiaalineuvontaan Kurvissa, Malmilla ja Kannelmäessä

Kurvin Dropin-piste muuttuu tammikuun alusta Sörkan Symppikseksi. Palvelut säilyvät entisellään ja toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa uusilla aukioloajoilla.

Malmin ja Kannelmäen nykyiset toimipisteet sulkeutuvat vuoden lopulla. Jatkossa terveysneuvontaa on tarjolla asiakkaille Malmin ja Kannelmäen alueilla sekä monilla uusilla alueilla laajemmin liikkuvan yksikön toimiesta. Liikkuvan yksikön aikatauluista, pysähdyspaikoista ja reiteistä tiedotetaan myöhemmin.

Samoja palveluja tarjoavat Kontulan ja Itäkeskuksen Symppikset jatkavat tutuissa osoitteissa.

Helsinki tuottaa vuoden 2020 alusta huumeiden käyttäjien terveys- ja sosiaalineuvontaa omana toimintana koko kaupungissa, kun sopimuskausi palvelua kolmella alueella aiemmin tuottaneen Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa päättyy.

”Haluamme välttää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten palvelujen toistuvan kilpailutuksen. Samalla voimme kehittää palveluja aikaisempaa pitkäjänteisemmin”, psykososiaalisen työn päällikkö Aila Ronkanen Helsingin päihdepalveluista kommentoi.

”Haluamme myös tavoittaa asiakkaamme terveys- ja sosiaalineuvonnassa entistä laajemmin”, Ronkanen jatkaa.      

Helsingin päihdepalvelut kiittää Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:tä ja sen henkilökuntaa monivuotisesta hyvästä yhteistyöstä tämän tärkeän palvelun tuottamisessa ja kehittämisessä.