Rokottaja ja rokotettava henkilö keskustelevat.

Novavaxin koronarokotteita tarjotaan 18 vuotta täyttäneille

Helsingissä tarjotaan maanantaista 7.3. alkaen Novavaxin Nuvaxovid-koronarokotetta Jätkäsaaren rokotuspisteellä. Rokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Ajan voi varata soittamalla numeroon 09 310 46300 arkisin klo 8–16.

Novavaxin rokotetta suositellaan 18 vuotta täyttäneille, jolle ei voi antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta (Moderna, Pfizer tai Janssen). Rokotetta voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat proteiinirokotetta muiden rokotevalmisteiden sijasta. 

”Novavaxin rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Esimerkiksi aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotteen ottamista. Jos ei ole aikaisemmin hakenut koronarokotetta, siihen on nyt hyvä mahdollisuus Jätkäsaaressa”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Rokotuksen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotus on maksuton ja vapaaehtoinen.

Ensimmäinen ja toinen rokoteannos

Novavaxin rokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen väli on 6–12 viikkoa. Annosväli on vähintään 6 viikkoa, koska sitä lyhyempi väli voi heikentää suojatehoa.

Kolmas rokoteannos

Kolmantena rokoteannoksena annetaan mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Jos lääketieteellisestä syystä ei voida antaa muita rokotteita, voidaan kolmantena annoksena antaa myös Novavaxin rokotetta.

Lisätietoa

Kuva: Virpi Velin