Nuorisoaseman sohvat.

Nuorisoasemalla keskitytään auttamaan keskivaikeista mielenterveysongelmista ja vaikeista päihdeongelmista kärsiviä nuoria

Jatkossa tarvitset mielenterveysasiointiin palvelulähetteen

1.8.2022 alkaen kohdennamme Nuorisoaseman palvelut 13–23-vuotiaille helsinkiläisnuorille, jotka kamppailevat keskivaikean mielenterveysongelman tai vaikean päihdeongelman kanssa. Nuorisoasemalle tullaan jatkossa lähetteellä.

Voit pyytää palvelulähetettä päihde- ja mielenterveyspalveluihin koulusta, opiskeluterveydenhuollosta tai terveysasemalta. Jos olet lastensuojelun asiakas, oma sosiaalityöntekijäsi voi tehdä lähetteen.

Myös matalan kynnyksen mielenterveyspalvelupiste Mieppi voi tehdä sinulle palvelulähetteen. Miepissä pääset keskustelemaan mielenterveystyön ammattilaisten kanssa kasvokkain tai etäyhteydellä.

Arvion jälkeen ohjaamme sinut sopivien palveluiden piiriin

Jos olet aikaisemmin asioinut Nuorisoasemalla ilman lähetettä tai olet saanut lähetteen ennen elokuuta, teemme arvion tuen tarpeestasi. Lievissä mielenterveysongelmissa lähipalvelut kuten opiskeluhuolto voi olla oikea paikka sinulle. Arvion jälkeen olemme sinuun suoraan yhteydessä ja kerromme, missä asiakkuutesi alkaa.

Jos tarvitset kiireellistä apua ennen ohjausta, ota yhteyttä oman koulusi tai oppilaitoksesi terveydenhuoltoon, terveysasemalle tai päivystykseen.

Jos sinulla tai läheiselläsi on kysyttävää nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista, voit soittaa Nuorisoaseman neuvontanumeroon. Kaikille avoin puhelinpalvelu on avoinna arkipäivisin klo 9–15. Neuvontanumero on 040 688 3377.

Päihdevastaanotto palvelee edelleen Nuorisoasemalla

Voit tulla Nuorisoaseman päihdevastaanotolle ilman ajanvarausta tiistaisin ja torstaisin klo 12–13. Osoite on Siltasaarenkatu 4, 6. kerros. Palvelemme nuoria täysi-ikäisiä päihteisiin liittyvissä asioissa myös Helsingin kaupungin päihdepoliklinikoilla.

Kuva: Virpi Velin