Ihmisiä liikuntasalissa.

Palvelukeskukset ja omaishoidon toimintakeskukset avautuvat maanantaista 4. lokakuuta alkaen

Palvelukeskukset avaavat maanantaista 4. lokakuuta alkaen lähes kaikki suljettuina olleet palvelunsa, kuten kuntosalitoiminnan, ravintolapalvelut ja avoimen ryhmätoiminnan. 

– On hienoa, että olemme nyt siinä tilanteessa, että voimme avata toimintamme lähes ennalleen. Palvelukeskukset ovat todella tärkeitä kohtaamispaikkoja ikääntyneille ja niiden avaamista on moni odottanut jo pitkään, palvelualueen johtaja Helena Venetvaara kertoo.

– Toiminnan käynnistäminen näin pitkän sulun jälkeen voi kuitenkin aiheuttaa joissain palveluissa pieniä poikkeamia, kuten palveluiden avaamisen viivettä ja ruuhkautumista. Pyydämme asiakkailta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Toiminta pyritään saamaan normaaliksi mahdollisimman pian, Venetvaara toteaa.

Suurempia tapahtumia ja tilaisuuksia ei vielä toistaiseksi järjestetä palvelukeskuksissa.

Palvelukeskusten ravintoloiden aukioloajoissa voi olla poikkeuksia. Asiakaspaikkojen määrä ravintoloissa on rajattu.

Lisätietoa palveluista voi kysyä oman palvelukeskuksen neuvonnasta. Palvelukeskusten yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Asiakkaiden toivotaan noudattavan suojautumisohjeita

Kaikkien asiakkaiden toivotaan edelleen noudattavan voimassa olevia suojautumisohjeita. Asiakkaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia ja huolehtivan hyvästä käsi -ja yskimishygieniasta. Näin varmistetaan, että kaikkien palvelukeskuskäynnit ovat turvallisia.

– Jos asiakkaalla on pieniäkään koronavirukseen viittavia oireita, käynti palvelukeskuksessa pitää jättää välistä. On tärkeää, että palvelukeskuksissa ei vierailla sairaana, Venetvaara muistuttaa.

Palvelukeskusten tiloissa huolehditaan edelleen riittävien turvavälien toteutumisesta. Tiloja ja pintoja puhdistetaan tehostetusti.

Myös omaishoidon toimintakeskukset aukeavat

Omaishoidon toimintakeskukset avataan maanantaina 4. lokakuuta. Toimintakeskusten sosiaaliohjaajat ovat erikseen yhteydessä asiakkaisiin ryhmätoimintojen osalta.

Omaishoidon toimintakeskukset palvelevat omaishoitajia ja heidän perheitään järjestämällä muun muassa virkistystoimintaa, vertaistukiryhmiä, retkiä ja palveluohjausta. Toiminnasta saa lisätietoa soittamalla toimintakeskusten sosiaaliohjaajille. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Kuva: Oona Kunnasniemi