Neljä henkilöä seisoo liikuntasalissa.

Palvelukeskukset ja päivätoiminta kiinni ainakin lokakuun loppuun

Palvelukeskukset ovat kiinni ainakin lokakuun loppuun saakka. Myös ikääntyneiden päivätoiminta on kiinni.

Palvelukeskusten ja ikääntyneiden päivätoiminnan avaamista arvioidaan uudelleen lokakuussa. Asiasta tiedotetaan lisää heti kun se mahdollista.

– Koronavirustartunnat ovat Helsingin alueella kasvussa ja asiakkaamme kuuluvat riskiryhmiin. Pohdimme avaamista yhdessä epidemiologisen toiminnan kanssa ja päädyimme siihen, että toimintaa ei voida vielä avata. Asiakkaidemme turvallisuus on meille tärkeää, Maarit Rautio, lännen palvelualueen johtaja kertoo.

Palvelukeskukset tarjoavat harkinnanvaraisesti pienimuotoista ryhmätoimintaa niille asiakkaille, joiden arvioidaan tarvitsevan erityistä tukea. Voit lukea uutisen aiheesta täältä.

Palvelukeskukset ovat helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille tarkoitettuja avoimia kohtaamispaikkoja. Palvelukeskuksissa voi muun muassa osallistua erilaisiin harrastusryhmiin, käydä kuntosalilla ja saada sosiaaliohjaan neuvontaa.

Ikääntyneiden päivätoimintaa järjestetään esimerkiksi yli 65-vuotiaille kotona asuville muistisairaille. Päivätoiminnalla tuetaan myös omaishoitajien jaksamista.


Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan järjestämästä senioriliikunnasta löydät lisätietoa täältä. Lisätietoa voi kysyä myös Seniori-infosta ma–pe klo 9–15, p. 09 310 44556.

Kuva: Oona Kunnasniemi


Uutista päivitetty 15.9. klo 12.30. Uutisen loppuun on lisätty maininta kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan senioriliikunnasta.