Kuusi ihmistä pelaamassa pöydän ääressä.

Palvelukeskukset pysyvät kiinni vuoden loppuun saakka

Palvelukeskukset ovat kiinni ainakin vuoden 2020 loppuun saakka. Palvelukeskusten avaamista arvioidaan uudelleen vuoden lopussa. Asiasta tiedotetaan uudelleen joulukuussa. 

Olemme saaneet asiakkailtamme paljon toiveita toiminnan avaamisesta. Myös me toivoisimme tapaavamme asiakkaitamme taas pian, mutta nyt meidän on asetettava asiakkaidemme turvallisuus etusijalle, Tuija Epäilys, Kampin palvelukeskuksen johtaja sanoo.

– Koronavirustartuntojen määrät ovat kasvaneet Helsingin alueella huomattavasti. Koska asiakkaamme kuuluvat riskiryhmiin, olemme arvioineet yhdessä epidemiologisen toiminnan kanssa, että emme voi vielä avata palvelukeskustoimintaa, Maarit Rautio, lännen palvelualueen johtaja kertoo.

Päivätoiminnan avaamista selvitetään

Ikääntyneiden päivätoiminnan avaamista selvitetään parhaillaan. Toimintaa pyritään avaamaan asteittain niille asiakkaille, joiden tilanne on erityisen haasteellinen.

Seuraamme tarkkaan epidemiatilannetta yhdessä epidemiologisen toiminnan kanssa. Ymmärrämme, että etenkin omaishoitajille päivätoiminnan avaaminen olisi todella tärkeää. Myös tässä asiassa meidän on kuitenkin asetettava asiakkaiden turvallisuus etusijalle, Rautio kertoo.

Päivätoiminnan avaamisesta tiedotetaan erikseen heti, kun se on mahdollista.

Palvelukeskukset ovat helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille tarkoitettuja avoimia kohtaamispaikkoja. Palvelukeskuksissa voi muun muassa osallistua erilaisiin harrastusryhmiin, käydä kuntosalilla ja saada sosiaaliohjaajan palveluneuvontaa.

Ikääntyneiden päivätoimintaa järjestetään esimerkiksi yli 65-vuotiaille kotona asuville muistisairaille. Päivätoiminnalla tuetaan myös omaishoitajien jaksamista.

Kuva: Oona Kunnasniemi