Neljä henkilöä seisoo liikuntasalissa ringissä.

Palvelukeskusten ja päivätoiminnan sulkua jatketaan – palveluja pyritään avaamaan asteittain kesäkuussa

Palvelukeskusten ja päivätoiminnan sulkua jatketaan kahdella viikolla 31.5. saakka.

– Koronavirustartuntojen määrä on laskenut, mutta Helsinki on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tässä tilanteessa rajoituksia pitää purkaa harkiten ja asteittain. Tartunnan vaara kokoontumisissa ei ole vielä ole ohi. Siksi emme voi vielä avata palveluita toukokuussa, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden johtaja Seija Meripaasi kertoo.

Palveluiden avaamisesta keskustellaan myös muiden pääkaupunkiseudun kuntien kanssa säännöllisesti. Rajoituksia puretaan pääkaupunkiseudulla pääsääntöisesti samaan tahtiin.

Palveluja pyritään avaamaan asteittain kesäkuussa

Palvelukeskusten, päivätoiminnan ja lyhytaikaishoidon asteittaisia ja rajattuja avaamisia 1.6. alkaen suunnitellaan parhaillaan. 

– Jos koronatilanne sallii, avaamme palveluja kesäkuussa asteittain ja rajatusti tietyille asiakkaille. Palvelukeskustoimintaa ei kuitenkaan voida vielä kesäkuussakaan koko laajudessaan avata, Meripaasi sanoo.

– On hienoa että, ikääntyneiden rokotukset ovat edenneet hyvin. Osa ikääntyneistä on jo saanut molemmat rokotteet ja osa saa toisen rokotteen lähiaikoina. Tämä osaltaan mahdollistaa, että voimme suunnitella asteittaisia ikääntyneiden palveluiden avaamisia, Meripaasi jatkaa.

Kerromme tarkemmin palveluiden avaamisesta viimeistään toukokuun lopussa.

– Valmistelemme avaamista, mutta meidän on seurattava koronatilannetta ja sen kehittymistä tarkasti. Myös me toivomme, että voimme pikku hiljaa aloittaa paluun normaalimpaan arkeen, Meripaasi kertoo.


Kuva: Oona Kunnasniemi