Nainen ja rokottaja keskustelevat rokotuspisteellä.

Riskiryhmien 70 vuotta täyttäneille tarjotaan koronarokotteen neljänsiä annoksia

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 70 vuotta täyttäneet saavat nyt koronarokotteen neljännen annoksen. Rokotteen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä vähintään 3 kuukautta kolmannen annoksen jälkeen.

Rokotuspisteiden sijainnit ja aukiolot ovat osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

”Ikä ja perussairaudet lisäävät vakavan koronataudin riskiä. Haluamme siksi varmistaa, että riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet saavat neljännet annokset mahdollisimman nopeasti. Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Ajan neljänteen annokseen voi ensi viikolla myös varata

Ajanvaraus neljänteen annokseen aukeaa riskiryhmille ensi viikolla. Nopeimmin ajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8-16).

Rokotuksen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia

Rokotuksen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Henkilön kuuluminen riskiryhmiin tulee pyydettäessä osoittaa rokotuspisteellä. Tämän voi osoittaa sairaskertomuksen kopiolla tai Omakanta-palvelusta poimitulla tiedolla.

Koronan sairastanut ei toistaiseksi tarvitse neljättä annosta

Neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta, jos on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin.

Lisätietoa

Kuva: Virpi Velin