Riskiryhmiltä käyttämättä jääneitä koronarokotusaikoja tarjotaan perusterveille 5–11 -vuotiaille

Perusterveitä 5–11-vuotiaita lapsia rokotetaan 29.12.–31.12. ja 3.–7.1.2022 Itäkadun perhekeskuksessa (Tallinnanaukio 1) ja Kallion perhekeskuksessa (Toinen linja 4 C). Rokotukseen täytyy varata aika. Aikoja perusterveille lapsille on tälle ja ensi viikolle hyvin rajoitettu määrä.

Ajan rokotukseen voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 29.12.2021.

Alun perin tämän ja ensi viikon ajat oli tarkoitettu riskiryhmiin kuuluville lapsille. Jotta aikoja ei jää käyttämättä, tarjoamme pienen määrän aikoja myös perusterveille 5–11-vuotiaille. Ikäluokan koko on 45 000 ja tässä vaiheessa aikoja on tarjolla 2 000.

Jos ajanvarauspalvelu vaatii riskiryhmätiedon varmentamista, perusterveille tarkoitetut ajat ovat täynnä, eikä perusterveiden tule edetä ajanvarauksessa.

Lasten rokotukset jatkuvat perhekeskuksissa ja kouluilla

Lasten rokotuksia jatketaan tammikuun aikana perhekeskuksissa ja kouluilla. Tiedotamme myöhemmin tarkemmin lasten rokotusten jatkumisesta.

”Valitettavasti emme pysty vielä tässä vaiheessa tarjoamaan kaikille lapsille rokotusaikaa. Jatkamme 1.–5.-luokkalaisten rokotuksia kouluilla tammikuun aikana. Kun aikataulut täsmentyvät, tiedotamme rokotusten aloittamisesta koulujen Wilma-järjestelmässä. Nuorempien lapsien rokotuksia jatkamme perhekeskuksissa”, kertoo neuvolan ja lapsiperheiden kotipalvelun päällikkö Monica Lindberg.

Myös riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset jatkuvat tällä ja ensi viikolla Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla rokotusta varten allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta.

Siirry täyttämään ja tulostamaan suostumuslomake

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Varauduthan todistamaan lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla ja ota se esille odottaessasi. 5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Kuva: Virpi Velin