Rokotettava saa rokotuksen.

Rokotukset jatkuvat Helsingissä terveydenhuollossa ja hoivassa

Koronarokotukset jatkuvat Helsingissä kolmatta viikkoa. Kahden ensimmäisen viikon aikana Helsingin kaupunki on rokottanut vajaat 3 000 terveydenhuollon ja hoivan ammattilaista sekä hoivan asiakasta.

Rokotuksia annetaan tällä viikolla noin 3 000 kappaletta eli se määrä, mitä rokotetta on käytettävissä.

Tällä viikolla rokotuksia annetaan muun muassa noin 30 hoivakodissa, joihin kuuluu niin kaupungin omia kuin yksityisten toimijoiden paikkoja. Myös yksityisen terveydenhuollon ja hoivan henkilöstön rokotukset on aloitettu.

”Koronatyössä olevien ammattilaisten, hoivan henkilöstön ja asukkaiden sekä muiden kriittiseksi määriteltyjen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset vienevät tämän hetken arvion mukaan tammikuun. Tämän jälkeen aloitetaan ikääntyneiden ja sairautensa vuoksi vakavalle koronan tautimuodoille alttiiden henkilöiden rokotukset”, kertoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

”Vaikka rokotukset ovat alkaneet hoivassa, niin edelleen noudatamme hoivapalveluissa huolellisia suojaustoimenpiteitä. Valitettavasti vierailurajoituksiin rokotukset eivät vielä vaikuta”, kertoo Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen.

Helsingin koronarokotuksista lisätietoa: koronarokotus.hel.fi.

Kuva: Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi