Sairaalavierailuista ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon

Helsingin sairaaloissa voi keskiviikosta 13.4.2022 alkaen vierailla ilman ennakkoilmoittautumista. Omaisten ja läheisten ei siis tarvitse ilmoittaa etukäteen Helsingin sairaalan henkilökunnalle vierailustaan.

Helsingin sairaaloissa luovutaan vierailijoiden ennakkoilmoittautumisesta. Koronatilanteen takia sairaaloissa on vielä voimassa  sisävierailuita koskevia rajoituksia: vierailijoita voi olla samanaikaisesti kaksi ja potilaan luona voi käydä vierailijoita enintään kaksi kertaa päivässä. Ulkovierailujen vierailijamäärää tai vierailujen päivittäistä määrää ei rajoiteta. Kaikki vieraille annetaan  ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuojus tai FFP2-maski. 

Jos olet altistunut koronavirukselle, vältäthän kontakteja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee koronavirukselle altistuneille kontaktien välttämistä muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan. Tämä tulee huomioida, kun suunnitelmissa on vierailla läheisen luona sairaalassa.

Vierailijat saavat henkilökunnalta kirurgisen suu-nenäsuojan, jota pitää käyttää koko vierailun ajan. Hoitajat opastavat sen käytössä. Vierailijoiden tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Voit kysyä lisätietoa tapaamisista sairaalasta, jossa omaisesi on hoidettavana.

Tutustu vierailuohjeisiin

Helsingin sairaaloiden yhteystiedot 

Kuva: Paavo Jantunen