Nainen ja mies astuvat ulos rappukäytävästä.

Sairaaloiden, seniorikeskusten ja palvelutalojen vierailurajoituksiin lievennyksiä maanantaista alkaen

Vierailuiden kestoa pidennetään seniorikeskuksissa, palvelutaloissa, hoivakodeissa ja Helsingin sairaaloissa. Vierailijoita voi käydä samanaikaisesti useampia. Muutokset astuvat voimaan maanantaina 19. huhtikuuta.

– Helsingin koronavirustilanne on menossa parempaan suuntaan ja ikääntyneiden rokotuskattavuus on hyvällä tasolla. Tämä mahdollistaa vierailuohjeiden muutokset, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

– Tartunnan saamisen vaara ei kuitenkaan vielä ole kokonaan ohi. Siksi on erittäin tärkeää, että kaikki vierailijat noudattavat tarkasti suojautumis- ja vierailuohjeita ja sopivat vierailut etukäteen, Pikkarainen painottaa.

Asukkaiden ja potilaiden luona voi käydä vierailijoita kerran päivässä. Vierailu voi tapahtua joko sisä- tai ulkotiloissa.

Vierailut Helsingin sairaaloissa

Maanantaista 19. huhtikuuta alkaen omaisten vierailut Helsingin sairaalassa hoidettavien potilaiden luona voivat kestää 30 minuuttia. Potilaan luona sisätiloissa voi vierailla samanaikaisesti kaksi henkilöä.

Myös ulkovierailut ovat mahdollisia. Ulkona tapahtuvissa vierailuissa vierailijoita voi olla samanaikaisesti enintään viisi. Vierailu voi kestää enintään tunnin.

Vierailut seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja hoivakodeissa

Omaisten ja läheisten vierailut seniorikeskuksissa ja palvelutaloissa voivat 19. huhtikuuta alkaen kestää tunnin. Aikarajoitus on sama ulko- ja sisätiloissa tapahtuville vierailuille.

Sisätiloissa asukkaan luona voi käydä kaksi vierailijaa kerrallaan. Ulkona vierailijoita voi olla viisi.

– Nyt kun menemme kohti kevättä toivomme, että omaiset ja läheiset suosivat mahdollisuuksien mukaan ulkovierailuja. Toivomme myös, että äitienpäivävierailut tapahtuisivat ensisijaisesti ulkona, palvelualueen johtaja Maritta Haavisto sanoo.

Lisää aiheesta
Vierailut seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaaloissa 19.4.2021 alkaen 
Helsinki – ajankohtaista koronasta

Kuva: Sakari Röyskö