Mies lukee kädessään olevaa paperia.

Sairaaloiden, seniorikeskusten ja palvelutalojen vierailuohjeisiin muutoksia

Lähiomaiset voivat vierailla Helsingin sairaalassa hoidettavien potilaiden luona jälleen 22.2. alkaen. Vierailun suositeltu kesto on 15 minuuttia ja sen aikana on noudatettava suojautumisohjeita.

Potilaan luona voi käydä yksi vierailija kerran päivässä. Vierailu pitää sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.

– Vaikka Helsingin koronavirustilanne on huolestuttava, sairaaloiden tilanne on pysynyt maltillisena. Lisäksi koko ajan parantuva rokotuskattavuus helpottaa tilannetta. Vierailut ovat tärkeä osa potilaiden hyvinvointia, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

– Vierailijoiden on äärimmäisen tärkeää noudattaa suojautumisohjeita. Vierailulle saa tulla vain terveenä. Vierailun aikana pitää käyttää suu-nenäsuojusta ja muistaa huolehtia turvavälistä ja hyvästä käsihygieniasta, Pikkarainen muistuttaa.

Seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja hoivakodeissa sisävierailun kestoa pidennetään

Omaisten ja läheisten vierailut sisä- ja ulkotiloissa voivat 22.2. alkaen kestää tunnin. Kaikki muut vierailuohjeet pysyvät ennallaan.

– Asukkaiden rokotuskattavuus on jo hyvällä tasolla, joten voimme pidentää vierailuaikaa tuntiin. Vierailukäytäntömme ovat linjassa myös muiden pääkaupunkiseudun kuntien kanssa, palvelualueen johtaja Maritta Haavisto kertoo.

– Rokotuksista huolimatta vierailijoiden on kuitenkin edelleen noudatettava tarkasti kaikkia suojautumisohjeita, Haavisto painottaa.

Sairaalan, seniorikeskusten, palvelutalojen ja hoivakotien vierailuohjeet ovat voimassa 30.4. saakka.

– Koronavirustilannetta seurataan tarkkaan ja ohjeita tarkennetaan tilanteen mukaan, Pikkarainen ja Haavisto kertovat.

Päivitetyt vierailuohjeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Kuva: Sakari Röyskö

Uutista päivitetty 30.3. klo 13.40. Vierailuohjeet jatkuvat sellaisenaan 30.4. saakka.