Suursuon sairaalan sisäänkäynti

Suursuon sairaalan yhdellä osastolla on todettu koronavirustartuntoja

Suursuon sairaalan osastolla 23 on todettu koronavirustartuntoja. Kymmenen potilasta on saanut koronavirustartunnan ja kaikki osaston potilaat ovat mahdollisesti altistuneet. Osastolla on kaikkiaan 28 potilasta. Ensimmäinen tartunta todettiin sunnuntaina 22. elokuuta.

Varotoimenpiteenä kaikilta osaston potilailta on jo otettu koronavirustesti.

– Erittäin herkästi leviävän deltavariantin takia potilaat testataan vielä toistamiseen muutaman päivän kuluttua. Myös työntekijöiltä otetaan koronatesti. Teemme kaikkemme, että epidemia saadaan kuriin, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

Sairastuneista potilaista noin puolella on täysi rokotussuoja eli he ovat saaneet kaksi rokotetta.

– Sairastuneiden potilaiden oireet ovat toistaiseksi olleet lieviä ja tiedämme, että kaksi rokoteannosta suojaa hyvin vakavalta koronavirustaudilta. Seuraamme kaikkien osastolla hoidettavien vointia tarkasti, Pikkarainen kertoo.

Myös useita työntekijöitä on altistunut tartunnalle.

– Altistuneilla työntekijöillä ei ole täyttä rokotussuojaa ja siksi heidät on asetettu karanteeniin. Me kannustamme kaikkia työntekijöitämme ottamaan koronarokotuksen. Tarjoamme sairaalan työntekijöille rokotusmahdollisuuden myös työpaikalla. On äärimmäisen tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa molemmat rokoteannokset, Pikkarainen painottaa.

Varotoimenpiteenä kyseinen osasto on eristetty ja potilaat hoidetaan heidän omissa huoneissaan. Osastolle ei tällä hetkellä oteta uusia potilaita.

Tartunnan saaneiden ja altistuneiden potilaiden omaisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

– Vierailut kyseisellä osastolla on toistaiseksi kielletty. Omaiset voivat kuitenkin olla yhteydessä potilaisiin esimerkiksi puhelimitse. Omaisen vointia voi tiedustella myös hoitajilta, Pikkarainen kertoo.

Suursuon sairaalassa on kahdeksan vuodeosastoa ja 200 potilaspaikka. Sairaalassa on saatto- ja palliatiivisen hoidon, akuutin geriatrisen hoidon, kuntoutuksen ja päihdepotilaiden osastot.

Kuva: Virpi Velin